Millal ja millise lolluse läbi on haruldased mudelid hukka saanud? Kas ümber ehitatud, ära lõhutud või siis muul õnnetul moel maine teekond lõpetatud/ väärtus devalveeritud.
Ise tean paljusid värvikaid lugusid kuna 10a jooksul olen mudelite teemal üsna mõne inimesega suhelnud. Aga peab siis ainult üks inimene ennast tähelepanu keskpunkti sättima ja kõik need lood siin ära pajatama?
Laske tulla, on teistelgi huvitavat lugemist

Siinkohal tuleb muidugi tunnistada, et ka teema algataja enda kapp ei ole luukeredest päris tühi.
2010-2011 kui selle kogumise teemaga uuesti alustasin oli energiat ja indu rohkem kui teadmisi. Nagu me kõik teame tuleb tarkus ajapikku mitte sõrmenipsust või mõnest veel tühisemast liigutusest. Valge Volga teemat sai toona enda kogu loos ka üsna põhjalikult käsitletud. Ehk siis sellist isendit oli ikka hädasti tarvis. Teadupärast on originaal valget värvi A14 üsna haruldane mudel, mida ei pruugi isegi paari aasta jooksul kohata. Nojah, kõik on ju kuulnud ütelust: häda ajab härja kaevu ja karu mesipuusse. Nii sama ka minu puhul. Kuna valgeid Volgasid kuskil silmapiiril eriti ei terendanud kerkis peas üks teine mõte. Saadetigi mulle siis üks natuke rohkem päevi näinud ja vist isegi mittekomplektne Volga ja otsustasin selle ise valgeks värvida. Mõeldud-tehtud. See Volga on tänase päevani minu kollektsioonis ja saan seda imetleda kui tuju tuleb. Tagantjärgi paneb see kõik muidugi kukalt sügama, sest valgeks sai värvitud tumekollane isend, millel juhtusid olema ka ümarad kapotihinged ehk ikka päris algusotsa Volga sai "mehele pandud". Endaga aitab täna sõbraks jääda teadmine, et isend ei kvalifitseerunud päris riiulimudeliks. Täkkeid ja kriime leidus, kuid tänaste teadmistega valiks kindlasti teise mudeli doonoriks.

Siinkohal tuleb ka ära märkida, et oma elus olen ma üle värvinud vist üldse 3 mudelit. Nii, et "õige" isend sattus kohe esimesel korral kätte. Värvide temaatikast olin ma tollal sama tume nagu... (mõni sobiv kujund igaühe vabal valikul). See on ka kahjuks ainuke isend, mida ma 10a jooksul ümarate kapotihingedega olen näinud.
Kõigele pingutusele vaatamata muud kriminaalset konkreetselt enda pagasist vähemalt praegu ei meenu. Kui meelde turgatab, siis täiendan.
Sõbra eest võin ka ühe loo rääkida. Õnnestus siis Inimesel osta heledam kollane A5/A6 kolme nagaga kabo kinnitusega ehk siis 76-77a mudel. Isend oli kaunis määrdunud ja kuna sõber on põhjalik mees, siis loomulikult tuleb mudel puhastamiseks lahti võtta. Võttiski. Viimase osana jäi külge iluvõre. Pikemalt mõtlemata otsustas ta ka selle eemaldada. Nagu me kõik teame tuleb Mosse iluvõre ära võtmiseks viimast ettepoole painutada. Mida sõber ei osanud aimata on pisiasi, et nii vanadel mudelitel kipub metall habras olema, isegi kui nad pole katkus. Iluvõre murdus lihtlabaselt ära koos alumise põllega ehk Mossel oli hetkega riiul lage. Kuna mudeli pesemise vajadus päevakorrast ära langes, kulus ülejäänud päev peeglisse vaatamisele. Ühtlasi ei saanud ta kuidagi mööda küsimusest mille kuradi pärast seda iluvõre üldse oli vaja näppida? Täiesti ülearune liigutus. Samuti on siit leida ja kõrva taha panna ka midagi õpetlikku- ka nii tühise asjaga nagu mudeli puhastamine on võimalik totaalne jama kokku keerata. Alati tuleb enne mõelda mida teed.