RUF kirjutas: 27. 01. 2025 11:51
Kui Fujimi on palju parem kui Revell, siis järelikult Revell on üsna eranditult ikka pulli pabul
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Soovitan proovida Tamiyat, kui sa veel ei ole. Oluliselt parem kui Fujimi.
Mis musta krunti kasutasid?
Kas Ammo Mig nahk ei olnud juba airbrush ready?
Tempo on sul vinge! Mitu autot valmis said eelmise aasta jooksul?
Näeb välja jubeilus nagu kõik su tööd! Masterclass!
Ma tänan
Ei ütleks, et Revell on päris prügi, aga tuntav vahe on kvaliteedis teistega küll olemas. Eriti just juppide kokkusobivuselt ja eriti just vanemate mudelite puhul. Samas ei ole vastast revelli mudelivalikul (just nende autode puhul mis mulle istuvad) ja detailsuse/hinnaklassi suhtelt. Tamiya, Aoshima jms häda on, et premium hinna eest saab mudeli kus väliskestast seespool on 0 detaili. See-eest, aga on väliskest väga kvaliteetne. Revellil jällegi on odavama hinna juures täisdetailides mootorid, silladetailid, salongid jms (missest, et neid enamasti pärast mudeli kokkupanekut näha ei ole). Ehk eriti ilusa mudeli saamiseks on põhi kindlasti Tamiya-l, Aoshimal jms parem. Samas mulle meeldib Revelli kuidagi rohkem kokku panna just detailide ja väljakutse pärast
Mul on isegi mõni Tamiya ja Fujimi veel varudes ootamas ning ostan aegajalt neid juurde ka.
Krundiks kasutasin siin Mr.Finishing Surfacer 1500 black'i. Tavaliselt lasengi 600 käsnaga kered üle (just käsnaga - see on mõnusalt pehme. Paberiga tehes jäävad on mul aegajalt sügavad kriimud sisse), siis mingi jämedama krundiga (üldiselt Mr.Surfacer 1000 näiteks) ja siis peenema krundiga.
Ammo Mig on airbrushi jaoks kindlasti liiga paks - umbes sama veniv nagu hapukoor
Tempot ei oska väga kommenteerida - ise ei tunne, et kiirustaks kuidagi või teeks neid tavapärasest rohkem. Võibolla mul liiga palju vaba aega millest ise aru ei saa , aga mine sa nüüd tea
Teen tavaliselt õhtuti pärast tööpäeva natuke - nii kuidas viitsimist on - üks õhtu üks detail, järgmine õhtu järgmine jne. Eelmine aasta sain vist 10 tükki kokku
Tavaliselt teen ühe mudel/kuus või nii. Suvel harvemini siis igast muid asju ka teha.
Meistriklassist on asi väga kaugel, aga ma tänan!